GEORGIA I trygge hender med norsk guide

Praktisk Informasjon

 

Tips

Minimumstips til lokale guider og sjåfører er ikke inkludert. Gjester bør regne med ca. 25 dollar per gjest per opphold ekstra i kontanter.

 

Valuta

Myntenheten i Georgia er lari (GEL).  10 NOK = ca. 3 GEL

Kredittkort: De fleste kort kan brukes, som MasterCard og Visa på noen av hotellene og på større supermarkeder. I vanlige butikker må kontanter benyttes.

Myntenheten i Armenia er dram (AMD). 10 NOK = ca. 550 AMD

Det finnes mange minibanker i Jerevan. Minibankene betaler kun ut armenske dram (AMD). Det er mulig å veksle USD i vekslekiosker i byen, men disse kan være vanskelige å finne. Enkelte restauranter og butikker i Jerevan aksepterer betaling med kredittkort. På tross av at priser ofte oppgis i USD, er det ulovlig å betale med USD.

Minibanker på flyplassen hvor man kan ta ut GEL, men husk annen valuta i Armenia. Er mange minibanker i både Tbilisi og Jerevan også.

 

Tidssone

Tidsforskjellen mellom Norge og Georgia er +2 timer om sommeren og +3 timer om vinteren. I oktober med andre ord + 3 timer. Armenia tilhører tidssonen UTC+4, og det veksles ikke mellom sommer- og vintertid. Mao +3 timer fra Norge.

 

Pass og visum

Norske borgere trenger ikke visum til Georgia (for opphold på opptil et år) eller Armenia (ikke visum inntil 180 dagers opphold).

Passet må være gyldig i mer enn 6 mnd. etter innreise

 

Reiseforsikring

Alle reisende må ha gyldig reiseforsikring.

Folketrygden dekker ikke helsetjenester ved turistopphold og det er derfor sterkt anbefalt å kjøpe en dekkende reiseforsikring ved reiser til Georgia og Armenia.

 

Vaksiner

Hver enkelt reisende bør sjekke med sitt lokale vaksinasjonskontor.

Georgia: Bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste, poliomyelitt og hepatitt A. Armenia: Ingen vaksinasjon er påkrevet for å reise til Armenia.

 

Drikkevann

Ikke drikk vann fra springen! Bruk flaskevann

 

Kleskodeks

Klesstilen er hovedsakelig vestlig, men det forventes at man dekker til beina (både for menn og kvinner) hvis man ønsker å besøke en av Georgias mange kirker. Her må kvinner også dekke til håret. Ta gjerne med et sjal. Lurt å ha med gode sko og litt varme klær, temperaturen kan variere en del på reisen vår.

 

Religion

Georgia: Majoriteten av befolkningen tilhører den georgisk-ortodokse kirken.

Armenia: Den nasjonale kirken er en viktig institusjon i Armenia.

 

Språk

Georgisk er offisielt språk, med eget alfabet. De fleste georgiere snakker russisk, i tillegg vil enkelte beherske engelsk, spesielt i Tbilisi.

I Armenia er Armensk det offisielle språket i landet. Russiskkunnskaper er utbredt, og i Jerevan behersker de fleste fra den yngre generasjonen engelsk.

 

Ring for påmelding eller spørsmål 52704705

Nytt & Nyttig AS

 fnr 965323538

Longhammarv 11

5536 Haugesund

GEORGIA I trygge hender med norsk guide
GEORGIA I trygge hender med norsk guide
GEORGIA I trygge hender med norsk guide
GEORGIA
GEORGIA I trygge hender med norsk guide
GEORGIA I trygge hender med norsk guide
GEORGIA
GEORGIA I trygge hender med norsk guide
GEORGIA
I trygge hender med norsk guide
Georgia I trygge hender med norsk guide